Cal Fanxico

Localització Fes clic al mapa per veure’l a Google Maps


Auditori

Tour virtual

Informació

El conjunt de Cal Fanxico, és un exponent de la tradicional Casa Cerdana: la casa senyorial (inclosa dins de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya) i els porxos i eres, o el que és el mateix, la zona residencial i la zona de treball i bestiar. Va ser construïda el 1845 i comprada per l’ajuntament el 29 de gener de 2015 gràcies a la seva ubicació: al mig del poble, entre els barris del Castell i el nucli antic de Bolvir i protegir aquest patrimoni històric, un dels darrers masos que queden al municipi.

  • La rehabilitació i transformació de l’edifici en la nova seu de l’Ajuntament de Bolvir sorgeix de la voluntat de retornar la seva esplendor a una de les cases emblemàtiques del poble. La recuperació de l’arquitectura dels seus porxos, abans destinats a bestiar i conreu de les terres del voltant, vol evitar també la desaparició dels edificis que encabien les activitats econòmiques d’una família.
  • La rehabilitació i transformació de l’edifici ha suposat una ampliació i la creació de nous espais. Sota els antics porxos s’hi ha ubicat la gran Sala Polivalent / Auditori amb tots els seus serveis. Aquesta sala presenta una doble alçada que li permet recollir la il·luminació natural que li entra pels finestrals que donen a l’era ceretana de la finca.
  • Les plantes baixa i primera de l’edifici han mantingut la seva volumetria i acabats rurals, preservant l’essència dels seus espais que s’han equipat i condicionat amb totes les tecnologies actuals: un espai gastronòmic obert a la plaça, la nova biblioteca amb vista als cims del cadí, i la resta de sales.

El projecte s’ha adaptat en tot moment a l’estructura preexistent, recuperant-ne els materials i reinterpretant-los per a l’actualitat. Totes les plantes s’han connectat amb el nou volum d’ascensor i connexions verticals de l’Ajuntament, ubicat a la finca senyorial de Cal Fanxico. Així com totes les instal·lacions de l’edifici s’han connectat a la sala de màquines i generació d’energia per biomassa.

Fotografies

logo ayto Bolvir Logo consell comarcal Logo turisme Cerdanya Logo Generalitat Logo Unio Europea