El municipi

Bolvir és un petit poble del Pirineu Català emmarcat per una postal privilegiada de la Vall Ceretana. Indret català amb història i excel·lència cultural, que recull monuments per visitar idealment conservats i bells.
El territori es distribueix en dues parts clarament diferenciades pel seu relleu geogràfic: la plana del sud és Talltorta i el mateix Bolvir, al nord, força més accidentat.

El terme municipal té una extensió de 10,61 i el poble està a 1.145 m d’altitud.

Des de l’Església de Santa Cecília que permet descobrir el Romànic en tota la seva essència, amb el seu retaule gòtic del S. XV, fins a la tímida Capella de la Mare de Déu de l’Esperança, un lloc cristià que inspira pau i sobrietat.

La modesta joia de Sant Climent de Talltorta, una església revestida amb pintures murals del S.XVIII que ornamenta la totalitat d’aquest temple i ens trasllada a l’època de l’art barroc més rural. Un exemple únic de l’època més punyent que va viure aquestes terres ceretanes, i una descoberta declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

El Castellot; el bressol de Bolvir, els orígens de la Cerdanya, la història de Catalunya. Un jaciment arqueològic d’assentament antic, que mostra i confirma la rellevància mil·lenària d’aquest paratge, viscut i gaudit per visitants al llarg dels anys. Els Ibers, els Romans, els Medievals, visqueren les seva muralla, les seves fogueres, el seu caliu. Anníbal, el gran cabdill cartaginès que jurà odi etern als romans i que travessà aquestes terres gèlides amb un exèrcit d’elefants guerrers, entre altres personatges de terres exòtiques i llunyanes, feren d’aquest lloc inhòspit un poblat de prestigi i el futur dels bolvirencs i dels seus benvinguts forasters.

Tots aquests monuments amb ànima, envoltats de camps verds i cel blau que custodia zones naturals com el Camí de l’aigua, i la Vall de la Font on gaudir amb família i amics d’una bellesa pirinenca extrema.

Gaudir de totes les estacions de l’any a Bolvir, és gaudir de natura, de salut, de tranquil·litat i de celebracions locals i festives. Totes i cadascuna d’elles amb la finalitat de fer poble, de cuidar la nostra gent, dels d’aquí i dels nouvinguts.

I és que Bolvir rep cada any visitants de tot arreu, que donen al poble un gran valor afegit, que omplen de diversitat cultural els seus carrers, i que fa que sigui un lloc de petits racons on viure grans experiències!

Si voleu saber més coses de Bolvir, no dubteu a venir a visitar-nos… Us esperem!!!