Museu Arqueològic Espai Ceretània

Espai Ceretània

S’ubica als peus del jaciment arqueològic “El Castellot” de Bolvir. La visita inclou:

(1) La sala d’exposicions permanents que explica les diferents fases del jaciment amb plafons informatius i vitrines amb els objectes recuperats, elements interactius i tàctils, i un breu audiovisual de la història de la Cerdanya. Informació en català, castellà, francès i anglès.

(2) La sala polivalent que acull exposicions temporals.

(3) Accés al jaciment, zona wifi i app per descarregar.

(4) Quan es realitzen excavacions es pot observar al taller d’arqueologia els treballs de neteja i restauració de peces. També disposa d’altres tallers per a totes les edats. 

HORARI (estiu): Obert tots els dies de 10h – 14h i de 16h – 18h.

PREUS:

Adults: 3€

Grups 10 pax i jubilats: 2€

Nens (5-15 anys): 1€.

Possibilitat de visites guiades i de tallers d’arqueologia i altres per a grups. Tel. 972-895192 i 621208182.

Assentament ceretano-ibèric i medieval d’El Castellot

És un dels pocs poblats ibèrics localitzat al Pirineu i el més important dels ceretans localitzat fins avui. La seva primera ocupació es data, a priori, del s. IV aC hi pertanyen tan estructures de caire comunal (sitges d’emmagatzematge, muralla i altres elements defensius,..) com espais i elements domèstics (llars de foc, molins de mà, contenidors ceràmics…). L’ assentament fou objecte d’activitats ben diverses, com la ramaderia de grans herbívors, l’agricultura, la confecció de teixits o la metal·lúrgia. Posteriorment, rebé lleus influències del món romà (s. II-I aC) i després fou reocupat a l’alta edat mitjana (s. X-XII dC). A les últimes actuacions realitzades s’ha trobat un mur que voreja tot el perímetre del jaciment, estructura que correspondria a la muralla del poblat en època medieval, això ha permès variar la concepció pel que feia a aquest període històric, esdevenint a partir d’ara una població amb marcat caràcter fortificat.  Actualment segueix en procés d’excavació, recerca i consolidació.